Direktlänk till inlägg 6 juli 2009
Antal portioner: 6Färdigt på: 25 min Ingredienser
500 g grön sparris
5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar
1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.
Gör inte så mkt på helgerna mer än att bara vara och fixar lite här hemma och tar ut dogsen på promenad ...
Har jag ju och den är lillmias.blogg.se men man vet aldrig. Kanske man kikar in i bland och skriver. Precis som nu ...
Ny bloggadress. Vill prova ngt nyttså vi får väl se vad som händer och jag hoppas verkligen att ni mina kära läsare besöker mig på den nya adressen. http://lillmias.blogg.se/ ...
För Jesse imorgon fram till lunch och sen är han ledig resten av veckan. Tobias startar oxå på lIaskolan. De ska bli skönt att dom startar så att dom inte bara sitter vid datorerna. Nu kom Johan & Sofie förbi en sväng :)) ...
Å så var det söndag igen, har inte gjort ngt speciellt, bara varit och det är så SKÖNT:). Idag blir det bio Sommarn med Göran, den ska vara rolig & bra så det får vi hoppas. Har även varit en sväng till Nora och kikade in till syrran. Igår var man...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 | 21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 |
30 | 31 | |||||
|