Senaste inläggen

Av Mia - 6 juli 2009 17:05

En hemsida för våran Massageshop i Thailand.

Kika gärna in för att kolla och åker ni till Thailand ,Phuket så kika gärna in och ta en massage.

Siam Massage, 561/2 Patak Road. Karom Beach, Muang, PHUKET 83100

 www.siammassage.zoomin.se


Vill man bo bra och billigt så kan man höra med våra vänner Poul & Penn som har ett Guest House.

www.poul-pen.dk

Av Mia - 6 juli 2009 13:27

Ingredienser

 3 st ekologiska ägg
 2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 50 g smör
1 dl gräddfil
 2 msk kallt kaffe
 3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 4 msk kakao av god kvalitet
 1 st nypa salt
 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
 60 g mjukt smör
 5 dl florsocker
 1 tsk vaniljsocker
 0.5 dl kakao av god kvalitet
 100 g phiadelphiaost
 1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering

Tips

1 sats blir 12 stycken cupcakes

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Chocolate frosting:

9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

Av Mia - 6 juli 2009 13:25

Antal portioner: 4 Ingredienser

800 g utskuren biff (200 g /person)
salt
peppar
4 st tomater
smör
hackad persilja
4 skivor bacon
200 g haricots vertes

Duchessepoatatis
1 kg potatis (mjölig sort)
3 st äggulor
3 msk smör
3 msk matolja
salt
peppar

Bearnaisesås
500 g smör
4 st schalottenlökar
1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk)
8 st vitpepparkorn
½ dl rödvinsvinäger
1 dl vatten
6 äggulor
1 msk hackad persilja + 1 msk hackad dragon
salt och nymalen peppar

Gör så här

1. Duchessepoatatis: Skala och koka potatisen. När den är klar pressar du ner den i en bunke.

2. Häll i äggulorna och smöret samt oljan och rör om. Smaka av med salt och peppar.

3. Biffen: Torka av biffarna så att de är torra. Salta och peppra på varje sida. Banka lätt på varje biff så att de blir jämntjocka. Skär bort eventuella senor.

4. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och stek biffarna i 1–3 minuter på varje sida. Köttet ska helst vara lite rött i mitten.

5. Sätt på grillen på full värme. Sätt in plankan för att ”bränna” av den innan du lägger på alla godsaker.

6. Låt plankan svalna. Lägg moset in en spritspåse och spritsa ut runt kanterna på plankan. Lägg på köttet, tomaterna, de baconinlindade haricots verten.

7. Sätt tillbaka plankan i ugnen och grilla av tills duchessen har fått en gyllengul färg. Klicka på bearnaisesåsen och servera.

8. Bearnaisesås: Smält/skira smöret till bearnaisesåsen på svag värme i en kastrull. Dra bort kastrullen från plattan. Håll smöret varmt.

9. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten.

10. Koka ihop tills ungefär hälften återstår. Sila ner lökskyn i en ny kastrull och ställ den i ett vattenbad med hett vatten.

11. Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.

12. Tag bort kastrullen från vattenbadet och häll långsamt ner det smälta smöret i en fin stråle under ständig vispning.

13. Strö i hackad persilja och dragon. Salta och peppra.

Av Mia - 6 juli 2009 13:21

Antal portioner: 6Färdigt på: 25 min Ingredienser

 500 g grön sparris
 5 st schalottenlökar
 5 dl vispgrädde
 5 dl kycklingbuljong
 1 dl vittvin
salt
peppar

Gör så här

1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.

2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.

3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.

4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.

Av Mia - 5 juli 2009 18:59

Här kommer Lill Lindfors

Av Mia - 5 juli 2009 18:42

Nu räcker det vill inte ha mera, jag har ju bara nästa vecka kvar på min lilla semester.

 Har legat och slö kollat på tv, somnade nog en stund oxå.


Här kommer en konstig låt !

Av Mia - 5 juli 2009 13:03

gick upp och fixade kaffe, endast kusin var vaken. Vid tio så åkte jag till Monika, min pappas kusin och hälsade på och kollade in hästarna. Så fina.


Har nu lagat lunch, spaghetti & köttfärssås mums :)


Ska inte göra så mycket idag, hoppas att vädret håller uppe iallafall, skönt att slippa regn & åska.


Vännerna från Stockholm var bara här på en snabb sväng. Skulle komma förbi en annan helg och stanna över.

Ovido - Quiz & Flashcards